Clubul Columbofil Calinesti Arges

Vineri :
24.11.2017

00:09:29Administrator

Inchide Nume


Parola:
»Vizite: 52217


Efecte benefice ale probioticelor


10-02- 2016      * 689 vizualizari:     * 0 comentarii:


  Tubul digestiv contine numeroase bacterii formand flora microbiana intestinala. Sigur aceste micro organisme nu sunt daunatoare corpului, ci din contra, sunt de o importanta majora, datorita actiunile lor pe care le au: impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare, contribuie la asimilarea multor minerale si vitamine de care organismul are nevoie,au si un rol de stimulare al sistemul imunitar deasemena mentine un aparat digestiv sanatos.care reprezinta un aspect foarte important in sanatatea generala a pasarilor si patrupedelor!

Principalele probiotice sunt bacteriile lactice.

Numerosi factori pot perturba nivelul bacteriilor intestinale: medicamente precum antibioticele, antiprotozoarele, unele boli digestive (ascaridioza,capilarioza,heterachidoza: boli datorate vermifungilor), dealtfel si stresul. De obicei flora intestinala are nevoie de 4-6 luni pentru a se reface dupa un tratament de 5-7 zile cu antibiotice sau antiprotozoare(metrodinazol).
Probioticele pot indrepta aceste dezechilibre ale florei microbiene intestinale mult mai repede. Antibioticele si antiprotozoarele omoara, pe langa bacteriile care determina aparitia unei boli ca micoplasmoza, cocidioza,tricomonoza,etc si bacteriile benefice ale tubului digestiv.

O scadere majora bacteriilor lactice poate duce la diaree. De multe ori cand pasarile noastre au diaree mergem cu gandul ca trebuie sa le administram antibiotice pentru anumite boli si incepem sa administram antibiotice lucru care poate distruge si mai mult flora microbiana intestinala. Administrarea pasarilor noastre a unor suplimente probiotice (sub forma de capsule, pudra sau lichid) poate ajuta la inlocuirea bacteriilor benefice pierdute si astfel poate fi prevenita diareea.

Pentru a evita reclama unui producator fabricant de probiotice, nu am mentionat nici un produs, cel mai indicat lucru ar fi sfatul unui veterinar.
Material de www.porumbelulmeu.com

Comentarii:


Nume:
Email:
Comentariu:

Cod securitate: sss33
Serie Cod Securitate

Codul de securitate este obligatoriu ,daca nu il scrieti comenatriul nu se va inregistraNu va apar comentariile? Cititi regulamentul.